DOKTORCLUB AWARDS 2022

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Kazananı

Technomedicare Medikal


winnerNameToDisplay

Technomedicare Medikal

   TECNOMEDİCARE MEDİKAL TİCARET A.Ş.

   Technomedicare 2017 yılında kurulmuştur. Firmamızın kuruluş yapısı tek ortaklı ve Limited şirket türünde idi. Faaliyetlerinin artması ve pazar payının büyümesiyle birlikte kuruluş yapısı değişikliğe uğramıştır. Firmamız 2022 yılı itibariyle 4 ortaklı Anonim Şirket konumuna gelmiştir. Firma kurucumuz Prof. Dr. Orhan ÇINAR ve ekibi, geliştirdiği Video Laringoskopi Cihazı ile yatırım almış, Ankara Kalkınma Ajansı ve Gazi Teknopark ile ortaklık kurmuştur. Firmamız Gazi Teknopark yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Faaliyet gösterdiğimiz alanlar,620101- Bilgisayar Programlama Faaliyetleri, 464601 Cerrahi, Tıbbi ve Ortopedik Aletlerin Toptan Ticareti, 325011 Tansiyon Aletleri, Tansiyometreler, Osilometreler, Tıbbi Endoskoplar, Klinik veya Veterinerlik Termometreleri, Böbrek Diyaliz Cihazları, Transfüzyon Cihazları İmalatı şeklindedir.Klinik pratikte yaşanan zorlukları teknolojik gelişmelerle aşma noktasında projeler üretmek birincil ilkemizdir. Dünya'da ve ülkemizde teknoloji alanında öncü firmalarla iş birlikleri yapıyoruz ve bu maddeleri vizyon olarak benimsiyoruz.

   Scoper Video Laringoskopi Cihazı,Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazıdır. Bu özelliğinin yanında, cep telefonu ve tablet gibi android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlarla kullanılabilen dünyanın ilk uygulama tabanlı video laringoskopi cihazı olma özelliğini taşımaktadır. Bu özellik sayesinde çok kullanımlık versiyonu için hastaneler ve ambulanslar için monitör maliyetinin azaltıldığı ekonomik bir çözüm sunarken, tek kullanımlık versiyonu ile doktor ve paramediklere de bireysel olarak cihaza sahip olma ve kendi mobil cihazları ile kullanabilme özgürlüğü sunmaktadır. Scoper sayesinde, video laringoskopi teknolojisinin önündeki en büyük engel olan maliyet bireysel satın alınabilecek kadar azaltılarak video laringoskopi cihazlarının tüm dünyada yaygın olarak kullanılmasının önü açılmış olacaktır.

   Scoper Hangi Aşamaları Tamamlamıştır?

   Cihazın marka, patent başvuruları yapılmış, CE belgesi alınmış, Türkiye İlaç Eczacılık Kurumuna Kayıt işlemleri yapılmıştır. Cihazın çok kullanımlık titanyum versiyonu sınırlı miktarda üretilerek piyasaya sunulmuştur.Cihaz Türkiye'nin ilk video laringoskopi cihazı olarak tıp camiasına duyurulmuş, yazılı ve görsel basında yer almıştır. Scoper, Uzaktan Destek ve Endoskopik Stile Özelliğine Sahip Video Laringoskopi Cihazı Geliştirilmesi Projesi (2021/8/3) ile KOSGEB'den 118.000 TL Arge ve İnovasyon Desteği almaya hak kazanmıştır. Gazi Teknopark’ta geliştirilen cihazın Sanayi Bakanlığı proje bitirme belgesi mevcut olup gelir vergisi indirimi ve Devlet Malzeme Ofisi Teknokatolog’da yer alabilme avantajı bulunmaktadır. Kliniklerde demo ve talep toplama süreçlerine başlanmıştır. Scoper 25-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 7.Avrasya Acil Tıp Kongresi ve 17. Türkiye Acil Tıp Kongresinde Acil Tıp Uzmanı hekimlere tanıtılmıştır. Scoper TATD Kurs Günler Kongresinde Havayolu Kursu programında hekimlerin kullanımına sunulmuştur. Scoper fonbulucu kitle fonlama platformu üzerinden Ankara Kalkınma Ajansı, Fonbulucu Yatırım Fonu, Gazi Teknopark AŞ gibi kurumsal yatırımcıların da katıldığı 1300'ü aşkın yatırımcının katılımı 4.158.800 TL yatırım almayı başarmıştır.

   Scoper'ın Hedefleri Nelerdir?

   Kalıp ve seri üretim hazırlıkları tamamlanarak çok kullanımlık versiyonu için seri üretime başlanacaktır. Scoper'ın tek kullanımlık versiyonu, alınacak yatırım ile kalıp ve seri üretim süreçleri tamamlanarak en kısa süre içerisinde piyasaya arz edilecektir. Sadeceyetişkinler için üretilen ebat çeşitlendirilerek çocuk ve yenidoğanlar için uygun boydabladeler de üretilmeye başlanacaktır.KOSGEB desteği ile yürüttüğümüz ARGE projemizle,Scoper’a teletıp-uzaktan destek ve endoskopik stile özelliklerini de kazandırmayıhedefliyoruz.Bunun yanında Kosgeb desteği ile devam eden endoskopik stile projemiz ile devideo laringoskoplarla birlikte ya da ayrı olarak kullanılabilecek bir video stileyi de ürünportföyümüze eklemeyi hedefliyoruz.Bunun dışında tıp pratiğinde kullanılan birçokendoskopik ve laparoskopik cihaz bulunmaktadır. Ülkemiz bu ürünlerde tamamen dışabağımlı durumdadır. Scoper endoskopik ve laparoskopik ürünler konusunda bilgi birikiminiartırarak bu alanda pek çok ürünü ülkemizde üretebilen, ihracat yapabilen bir marka olmaamacıyla yola çıkmıştır.

Aşağıdaki Canlı Yayın Videomuza Tıklayarak Bu Ödülün Takdim Ediliş Anını İzleyebilirsiniz.