DOKTORCLUB AWARDS 2022

Yılın Biyoteknoloji ve Genom Teknolojisi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

Cellorama


Cellorama

   CELLORAMA
   
   Hastalardan alınan hassas ve kırılgan hücrelerin an az %20’sinin laboratuvarda zarar gördüğünü ve verilerin en az %30’unun bu işlemler sırasında kaybolduğunu biliyor muydunuz?  Bu durumun hücre ve gen tedavilerinin başarısını nasıl etkilediğini tahmin edebilir misiniz? Kanser araştırmalarının %90’ının tekrarlanamadığını ve tüm dünyada milyonlarca dolarlık yatırım yapılan çalışmalardan sadece %5’inin ilaçlara dönüşebildiğini duymuş muydunuz?
 

   Cellorama’nın patent başvurusu yapılmış ve dünyada ilk olan teknolojileri sayesinde; geleneksel yöntemlerde hücre hasarına yol açabilen 20 aşama hücrelere dokunulmadan tek bir ortamda gerçekleştirilebilmektedir. Bu teknoloji çalışma süresini günlerden saatlere düşürmüş, maliyeti %50’ye varan oranlarda azaltmıştır. Hücreler tüm işlem sırasında aynı ortamda korundukları için elde edilen verilerin güvenilirliği ve tekrarlanabilirliği artmıştır. İki boyutlu teknolojilerin yansıra kişiye özel tedavilerde ve ilaç geliştirme çalışmalarında başarıyı arttıran üç boyutlu kültür teknolojilerine de uygun olan ürünler, hücre ve gen araştırmalarında hücre ve veri kaybını minimuma indirmektedir.  

   Cellorama, ABD hükûmetinden ilk yatırım teşviğini almıştır. Londra’da Advanced Therapies isimli kongrede yenilikçi ilk 100 şirket arasına girmiş, ABD Massachusetts eyaletinde en iyi 25 inovatif şirket arasında yer almıştır. Çalışmalarını Türkiye ve ABD’de devam ettiren şirket laboratuvardaki bu çok önemli soruna geliştirdiği teknolojilerle pratik, hızlı ve ekonomik çözümler sunmaktadır.