DOKTORCLUB AWARDS 2022

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

Bloocell Sağlık Teknolojileri


Bloocell Sağlık Teknolojileri

   Bloocell®, kemik eksikliği tedavisinde kullanılan doku mühendisliği alanında geliştirilmiş tamamlayıcı, tedavi edici ve kişiye özel anatomik formlarda üretilebilen dünyada ilk ‘’YAPAY KEMİK TEKNOLOJİSİ’’ dir.
   Preklinik çalışmaları Amerika’da, John Hopkins Üniversitesi’ndeki Türk mühendislerin ve doktorların birlikte yürüttüğü projenin inovatif süreçleri sonuçlandırılmıştır. Akabinde Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Enstitüsü’nde seri üretim hattı kurularak hayata geçirilirmiştir.
   Bloocell ®’in dünya lansmanı 2021- 2022 döneminde Almanya, Fransa, Amerika ve Dubai’de yapılmıştır. Klinik çalışmaları başarı ile sonuçlanan Bloocell ® Bioscaffold ortopedi, dental, plastik cerrahi, beyin cerrahi ve kraniyofasiyal cerrahi alanlarında Türkiye’de kullanılmak ile birlikte insanlığın hizmetine sunulmuştur.
   En iyi makale ödülü Journal of biomaterials and tissue engineering young investigator award, New investigator recognition award , european biomaterials and tissue engineering doctoral award yarışmalarında ortopedi, biyomateryal ve doku mühendisliği alanlarında ödüllere layık görülmüştür.
   Oluşturulan katma değerli proje ihracata da katkı sağlayarak İngiltere, İtalya, İspanya, Azerbaycan, Irak, İran, Kıbrıs ve Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti  ülkelerinde de kullanılmaktadır.
   Bloocell® mühendislerinden oluşan ekip, 3 boyutlu (3B) kemik doku rejenerasyonunu sağlayacak iskelelerin üretimi için teknolojik bir platform tasarlamıştır. Ürünlerimiz, hassas şekil ve geometrinin özelleştirilmesine izin veren 3B baskı teknolojisi kullanılarak şirket içinde üretilmektedir. Bu yaklaşım, ürünlerin anatomik yapıya tam uyum sağlaması için kritik öneme sahiptir.
   Ürünlerimizin benzersiz mimarisi, her ikisi de yara iyileşmesinde ve doku onarımında kilit rol oynayan hücrelerin ve kan damarlarının infiltrasyonu için elverişlidir. Bloocell® kemik iyileşmesinin doğal aşamalarına yardımcı biyobozunur implantlarda uzmanlaşmıştır. Yerli ve milli ürünümüz olan Bloocell ® Bioscaffold’un endikasyon alanı geniştir.
   Osteokondüktif aynı zamanda osteoindüktif özelliktedir, iskele veya şablon olarak kullanıldığında yüzeyinde, kanallarında ve porların içine doğru kemik oluşturabilir. Kemiği biyomekanik ve moleküler ağırlık yönünden taklit etme yeteneğine sahip olması nedeniyle yapay kemik teknolojisi olarak adlandırılmaktadır.
   Bloocell ® Bioscaffold, hücrelerin bağlanma substratı olarak hizmet eder. Mimari, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin, hücre canlılığının korunmasında, morfogenezinde ve hücresel işlevlerin temin edilmesinde önemi büyüktür.
   Bloocell® Bioscaffold vücudun belirli bir bölgesine hücrelerin naklinde bir aktarım aracı olarak tasarlanmakta, ayrıca inşa edilen yeni dokuların, yeterli düzeyde mekanik bütünlüğe ulaşana kadar geçecek süre içerisinde in vivo mekanik etkilere dayanmasını sağlamaktadırlar. Ürün kemik rejenerasyonu sırasında yeterli yük taşıma desteği sağlamak, dokunun mekanik yapısını taklit etmek ve dokuyu yenilemek için kullanılır. Dejeneratif ve post travmatik kemik, kıkırdak defektlerinin onarım ve rejenerasyonuna yönelik 3B matrix formunda doku implantıdır.