DOKTORCLUB AWARDS 2021

Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD)


Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD)

   Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) olarak, COVID-19 salgınının tüm dünyayı aynı anda etkilediği 2020’nin ilk çeyreğinde, sağlık alanında doğru bilgiye ve verilere duyulan ihtiyacın artması üzerine, üyeleri arasında bulunduğumuz Avrupa İlaç Sanayi ve Dernekleri Federasyonu (EFPIA) tarafından, hastalıklara çare olan yenilikçi ilaçlara ve bunların arkasındaki bilimsel çalışmalara yönelik farkındalığı artırma hedefiyle Avrupa ülkelerinde hayata geçirilen «WeWontRest» bilinçlendirme kampanyasını “#ÇareBulanaDek” sloganı ile Nisan 2020 tarihi itibariyle ülkemizde hayata geçirdik.
   Hastalıklardan korunma ve bunların tedavisini mümkün kılan teknolojileri sunan yenilikçi ilaçlar ve aşılar başta olmak üzere, farklı tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi için dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları gece gündüz çalışırken, küresel Ar-Ge harcamaları 180 milyar Amerikan Dolarına ulaştı. İlaç sektörü bu yenilikçi tedavilerin en hızlı şekilde hastalara ulaşabilmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. #ÇareBulanaDek kampanyası da özellikle de COVID-19 döneminde tüm bu çalışmalara dair farkındalığı artırma amacını taşıyan içerik paylaşımlarıyla 16 Nisan 2020’de başladı.
   #ÇareBulanaDek kampanyası, yenilikçi ve biyoteknolojik ilaçlara yönelik Ar-Ge harcamalarının son 10 yılda yıllık yüzde 4,2 oranında artarak nadir hastalıklardan kansere kadar tüm terapötik alanlarda keşfedilen ilaçlar için yapılan Ar-Ge çalışmalarının önemine ve bu alanlarda keşfedilen ilaçlar ve aşılar ile hastaların yaşam kalitelerinde meydana gelen fiziksel ve tıbbi gelişmelere, dikkat çekmeyi amaçladı.
   “Hastalıklar asla beklemez, asla durup dinlenmez. Biz de öyle. Araştırmacı İlaç Firmaları olarak gece gündüz, her anımızda insanların yaşamlarını zorlaştıran hastalıklara karşı, #ÇareBulanaDek araştırma geliştirme yapacağız ve çalışmaya devam edeceğiz” ana mesajı etrafında şekillenen kampanya üye firmaların paylaştığı verilerin desteğiyle AIFD sosyal medya hesapları ve tüm içeriklerin bir araya toplandığı hepimizicinumut.com web sitesi üzerinden yürütülürken, bilinçlendirme mesajları röportaj ve benzeri basın içerikleri ile geniş bir kitleye ulaştı.