DOKTORCLUB AWARDS 2021

Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Sanofi İlaçları


Sanofi İlaçları

   Sanofi’nin iyilik ve iyileştirme tutkusunu doğaya taşımak üzere “Doğa için Online’ız” projesini başlattık. TEMA Vakfı iş birliğiyle, çalışanlarımız adına ağaçlar dikmeye başladık. Bunun yanında saha çalışanları, hekimler ve halka yönelik bilgilendirme içerikleri hazırladık. Saha ekipleri adına şirket içi kullanılan CRM platformunda, “Bölge Ekipleri Fidan Tablosu”nu hazırladık. Böylece farklı bölgelerdeki saha çalışanları hem kendilerinin adına hem de ekiparkadaşlarının adına dikilmesi hedeflenen ve dikilen fidan sayılarını görebilmesine imkan sağladık.
   Hekimleri yüz yüze ziyaret edemediğimiz dönemde, ilaç mümessillerinin uzaktan tanıtıma adaptasyonunu hızlandıran, onların kendi aralarında yarışırken bir yandan eğlenmesini sağlayan, aynı zamanda da toplumsal fayda sağlayacak bir kurgu yarattık. Bu kurguyu ise merkez ekiplerce değil, saha çalışanlarımız ile birlikte onlardan gelen fikirlerle oluşturduk. Çalışanların motivasyonunu artırırken, doğa bilincini geliştirmeye yardımcı olduk.
   Duyurusunu doğa aşığı ve gazeteci Cem Seymen’le gerçekleştirdiğimiz projemizde, Cem Seymen’in ağaçların az bilinen iyileştirici gücünden bahsettiği kısa filmler çekerek YouTube ve Instagram’da yayınladık. Projenin lansmanına Cem Seymen’i de davet ederek, kampanya filmleriyle lansman toplantısı arasında bir bütünlük sağladık.
   100 günde 10.000 ağaç dikmeyi hedeflediğimiz bu projeyi 98 günde tamamlayarak başarıya imza attık. Projenin tamamlanmasının ardından ülkemizde görülen orman yangınları nedeniyle projeyi daha büyük bir iyiliğe dönüştürmeye karar verdik ve toplam 30.000 ağaç dikerek ülkemizi yeniden yeşertmek adına katkıda bulunduk.
   Kısaca “Doğa için Online’ız” dedik ve online’dan gerçek hayata uzanan doğa projemizi başarıyla gerçekleştirdik.