DOKTORCLUB AWARDS 2021

Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

AbbVie Türkiye


AbbVie Türkiye

     Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!
   Toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Dünya Ankilozan Spondilit (AS) Günü olarak kabul ediliyor. Halk arasında iltihaplı bel romatizması olarak bilinen AS hastalığına dikkat çekmek amacıyla 8 Mayıs 2021 Dünya AS Günü’nde “Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!” sloganı ile bir farkındalık kampanyası hayata geçirildi.
   AbbVie Türkiye ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliğiyle hayata geçen kampanya kapsamında; 8 Mayıs Cumartesi günü oynanan Trabzonspor-Antalyaspor süper lig maçında futbolcuların sahaya çıkacağı tüneli normal ölçüsünden daha kısa olacak şekilde tasarlayarak, futbolcuların tünelden eğilerek geçmelerini sağladık ve AS hastalığına dikkat çektik. Maçın spikeri ise; “Değerli futbolseverler, bugün her iki takım da gördüğünüz gibi sahaya biraz zorlanarak çıkıyor. Nedeni ise omurgada hareket kısıtlılığı yaratan iltihaplı bel romatizması Ankilozan Spondilit’e dikkat çekmek. Eğer 3 aydan uzun süren bel ağrınız varsa; ağrınız dinlenmeyle artıyorken hareketle azalıyor ve sabahları 30 dakikadan fazla süren bel tutukluluğunuz varsa mutlaka doktorunuza danışın. Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!” anonsu ile izleyicilerde AS farkındalığını artırarak hastalıkta erken tanının önemini vurguladı.
   Kampanya iletişimi kapsamında, TV maç yayını, sosyal medya postları, bülten & özel röportajlar ve banner çalışması ile yaklaşık 14,2 milyon kişiye erişilmiştir.

     AbbVie Türkiye Hakkında
   2013 yılında kurulan, araştırmaya dayalı global bir biyofarma şirketiyiz. Misyonumuz, bugünün ciddi sağlık sorunlarını çözecek ve yarının tıbbi sorunları ile başa çıkacak yenilikçi ilaçlar bulmak ve hastaların hizmetine sunmaktır. Mayıs 2020 itibarıyla, tüm dünyada Allergan’ın AbbVie ailesine katılması ile immünoloji, hematolojik onkoloji, nörolojik bilimler, göz sağlığı ve medikal estetik gibi temel alanlarda lider konumda bir biyofarma şirketi olduk. Yeni AbbVie ile medikal ihtiyacın olduğu umut verici ve bilimsel alanlara uzun vadeli yatırım yapma fırsatımız daha da arttı. Birlikte, 60’tan fazla hastalığın tedavisinde kullanılan 30’dan fazla ürünü ve birçok alandaki liderlik pozisyonlarını bir araya getirerek portföyümüzü genişlettik ve çeşitlendirdik.