DOKTORCLUB AWARDS 2020

Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı


Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı

KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI (KAHEV) HAKKINDA  

2017 yılında Facebook sosyal medya platformunda Türkiye’nin her köşesinden ve yurt dışından binlerce kadın hekim (tıp ve diş hekimi), bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başladık. Ardından eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağladık. Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu, 2018 itibariyle resmen tescil olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adıyla faaliyetlerimize devam ettik.  

Vakfımızın amacı;
 okul öncesi, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine burs sağlamak, ülkemizin kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmektir.
 

Bizim vakfımızın hikayesi binlerce kadın hekimin birbirine güvenmesiyle başladı. Birbirimize güvenerek bir başka hekim arkadaşımızın referans olduğu,  ihtiyacı olan öğrencilere eğitimini sürdürebilmesi için küçük gruplar halinde burs sağlamaya başladık. Kısa sürede destek olduğumuz öğrencilerin sayısı hızla arttı.  

Destek olduğumuz öğrenci sayımız artıp büyüyünce daha profesyonel olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Batman’dan Pediatrist Dr. Demet Başer, Eskişehir’den Aile Hekimi Dr. Tülin Pınar Eser, Mersin’den Anatomi Uzmanı ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Emine Çiğdem Çatal, İstanbul’dan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Canan Topcu ve o zaman Ağrı’da olan şu an İstanbul’da görev yapan Operatör Jinekolog Dr. Burcu Akdağ Özkök bir araya gelerek arkamızda binlerce kadın hekimin güveni ve desteğiyle bu vakfı kurduk.  

Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Antalya’dan Operatör Jinekolog Dr. Gülser Göktolga Pınar, Ankara’dan Çocuk Cerrahı Dr. Bilge Can Hasde, İstanbul’dan Medikal Estetisyen Dr. Gökçe Haspolat ve İstanbul’dan Aile Hekimi Dr. Melahat Akgün’den oluşmaktadır.  

Bize nasıl ulaşıyorlar?
 Burs arayışı içinde olan öğrenciler birbirine iletiyor, öğretmenler, okul müdürleri web sitemizden mail yoluyla ya da meslektaşlarımıza bahsederek ulaşıyorlar.
Websitemiz: www.kahev.org Sosyal medya adreslerimiz ise @kahev2018  

2020 Mayıs ayı itibariyle burs verdiğimiz öğrenci sayısı 900’ü geçti. Bu öğrencileri 700’den fazlası aylık burs almaya devam eden öğrencilerimiz…  

Yaptığımız Diğer Projelerimiz:
Sadece burs vermekle kalmayıp bir yandan da bize ulaşan onlarca öğretmenin sesine kulak verip kitap, kütüphane, atölye, özel eğitim sınıfı, robotik laboratuarlar, stem laboratuarları yaptırıyoruz.